Over mij

Naar een coach? Ik? Dan gaat zo iemand mij zeker een testje in laten vullen en me vertellen dat ik in mijn kracht moet gaan staan. Ja, dag!”

Het beeld dat ik vroeger van coaching had was niet rooskleurig. En ook niet erg realistisch, ontdekte ik toen ik in totale wanhoop toch maar eens met een professional ging praten. Want ik zat vast.

Mijn leven lang had ik de paden gevolgd die het meest vanzelfsprekend leken. Ik kon goed leren, dus vanaf het gymnasium ging ik naar de universiteit. Daar bleef ik plakken voor een promotietraject en werd ik docent. Er was veel aan dat werk wat ik heel leuk vond, maar de prestatiedruk was ook hoog. Ik was steeds bezig om aan mezelf en mijn omgeving te bewijzen dat ik het kon, presteren op het hoogste intellectuele niveau.

Diep van binnen was ik daar namelijk helemaal niet van overtuigd: het was geluk, toeval en hard werken waardoor ik deze positie had. Met echte kennis of talent had het weinig te maken. Ik voelde me constant de mindere en gedroeg me daar ook naar. Steeds vloog ik onder de radar, zonder echt stil te durven staan bij wat ik werkelijk wilde en de keuzes die ik had. Mijn leven was een aaneenschakeling geworden van ‘moetjes’. Ik scheerde rakelings langs een burn-out en had geen idee meer hoe ik verder moest.

Ding-dong. Met de voordeur van de coach die mij door een vriend was aangeraden, ging voor mij een hele wereld open! Een wereld van oprechte aandacht, een luisterend oor, een vriendelijke spiegel, speelse confrontatie, logische analyses. Ik zat tegenover iemand die bij voorbaat al volledig in mij geloofde. Het was een verademing. In deze veilige ruimte kon ik ontdekken wat ik echt belangrijk vond, kwam ik oog in oog te staan met mijn angst om niet goed genoeg te zijn en leerde ik loslaten wat niet van mij was.

Coaching is niet voor watjes. Het is geweldig om uit te vinden wat jouw unieke kwaliteiten zijn en hoe je die in wilt zetten. Maar daarvoor ga je wel eerst langs oude pijn. Zekerheden worden losgelaten, je wereldbeeld kantelt en er is geen rechte lijn naar de top. Toch gaf ik niet op, ik vond het op een vreemde manier zelfs leuk! Toen viel bij mij het kwartje: dit wil ik doen, dit gun ik iedereen.

Ben jij nu dan iedere dag helemaal vrolijk en gelukkig? Nee hoor, ik ben gewoon mens. Maar wel een mens dat zichzelf een stuk beter kent en die kennis kan gebruiken om keuzes te maken die voor mij kloppen. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid, ik zie nu hoe ik mijn intelligentie, mijn creativiteit en mijn zorgzaamheid in kan zetten in mijn leven en werk. Ik weet dat ieder mens barst van het talent en ik ben ervan overtuigd dat iedereen recht heeft op een vervuld leven, ingericht naar zijn of haar eigen waarden. Niet alleen voor eigen geluk, maar ook omdat liefdevolle aandacht voor jezelf, vanzelf leidt tot liefdevolle aandacht voor de wereld om je heen.

Yvonne Vermijn coach Amersfoort

Vanuit deze overtuiging, mijn levenservaring en natuurlijk de kennis en kunde uit mijn opleidingen help ik anderen om tot volle bloei te komen. Zonder haast of verwachting, en juist daardoor met duurzaam resultaat.

Nieuwsgierig geworden wat wij samen kunnen bereiken? Neem dan gerust contact op of plan direct je gratis kennismakingsgesprek. Welkom!